Istennel randiztam volna

Istennel randiztam volna

Élet istenhit után

2016. február 05. - csabaosz

image_22.jpeg

Az elmúlt év irásaiban lépésről lépésre levezettem utazásom az istenhitből a naturista életfilozófiáig. Felhoztam mindazokat a súlyos érveket, amelyekre a kereszténység, de a többi vallás sem tud értelmes választ adni. Bevezettem azt a megközelitést, hogy az ateizmus is elvesztette létjogosultságát, hiszen már megnyerte az intellektuális vilát a teizmus felett és nem érdemes lélegeztető gépen tartani a személyes istenképet. Elég sok elfogadható érvet mutattam be a vallások megtévesztéseivel kapcsolatban. Azt is ismertettem, hogy mégis miért van annyi istenhivő ember, akiket egyrészről meg lehet érteni, másrészről érdemes értetlenkedne nézni. Arról is beszéltem, hogy a tudományos felfedezéseket nem lehet szőnyeg alá seperni - hiszen már nem élünk abban a világban, amelyben még szükségünk volna az emberalkotta istenekre. Aki megakarta érteni eddigi érvelésem, az megtehette, sőt utánaolvashatott. Nem szeretnék tovább időzni valaminek a cáfolatával, inkább egy más megközelités épitése foglalkoztat.

A továbblépésben olyan témákat fogok bevezetni amelyek azokhoz szól, akik már elkezdtek kételkedni a képzeletbeli istenükben és elindultak a valóság tudatositása irányába vagy már ott is hagyták a régit, mert valószinűbbnek tarják a természetfeletti nélküli valóságot. Főleg azok számára szeretnék üzenetet hordozni és támaszt nyújtani, akik istenhivők voltak, de már nem tudják ezt nyugodt szivvel kimondani. Kiléptek a valóságba annak ellenére, hogy óriási űr keletkezett a régi életmegközelités után. Egyszerűen a biztonságos átmenet felépitését kivánom megcélozni.

Tapasztalatból tudom, hogy az átmenet időszaka nagyon bizonytalan és homályos lehet - elveszitünk régi barátokat, kapcsolatokat és kapaszkodókat. Tanácstalanok vagyunk rengeteg új információval kapcsolatban és hirtelen nem tudjuk, hogy kivel kellene megbeszélni. Vannak dolgok, amelyeket szeretnénk megélni ateistaként, naturistaként, humanistaként vagy szkeptikusként is. Vannak értékek, amelyeknek hangot adnánk. Vannak vágyak, amelyek beteljesedéséért dolgoznánk. Olyan dolgokra gondolok, mint közösségi élet, környezetformálás, maradandó értékek munkálása, emberség, tisztelet, méltányosság, környezettudatos élet, igazságosság vagy éppen a békés együttélés feltételeinek megteremtése.

Ennek érdekében egy új blogot és platformot inditok, hogy egyszerűbb és élhetőbb legyen az átmenet. Szeretnék egy olyan teret biztositani online és offline módon, amely támaszpontként szolgál az utazásban. Tematikus információáramlás, közös ötletelés, új életterek formálása - vagy inkább továbbgondolása. Természetesen, mindezt nem egyedül tervezem - lesznek partnereim, akikkel együtt formáljuk a kereteket és a gyakorlati megvalósitást. Közelebb hozzuk azt a mozgalmat, amely felemeli a tudományos - szekuláris - humanista értékeket.

Szeretnél csatlakozni?

Irj bátran ide: csabaosz@gmail.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://istennelrandiztamvolna.blog.hu/api/trackback/id/tr248363192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása